Op deze pagina vind u de datasheets, handleidingen en een installatie video van onze

beveiligingsproducten voor zonnepanelen.

PDF icon  Datasheet Solar Security Systems    PDF icon  Manual AKRABOOT for flat roofs

PDF icon  Panel list Akraboot SolarLock            PDF icon  Manual AKRABOOT for slate roofs

 

Veel gestelde vragen

Welk type slot heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van het merk zonnepaneel en de spatiering/ruimte tussen de zonnepanelen. In de panel list kunt u lezen welk type gehanteerd moet worden. In de panel list staan de meest gangbare merken, maar op meer dan 90% van de bestaande zonnepanelen is de Akraboot4 toepasbaar. Mocht u niet kunnen achterhalen of de Akraboot4 toepasbaar is mail ons dan via het contactformulier de gegevens.

Hoeveel tijd kost de montage?

De montage van een slot kost niet meer dan 1 minuut.

Hoe kan ik het beste mijn pv installatie beveiligen?

De aanwezigheid van beveiliging is tweeledig, wel te verstaan “preventief” en “repressief”. De preventieve werking zorgt er met name voor dat mogelijke diefstal voorkomen wordt en de repressieve werking zorgt ervoor dat er in geval van diefstal actie kan worden ondernomen. Een goede beveiliging begint dus bij het vergrendelen van zonnepanelen door een mechanisch slot. Indien een installatie zich op een afgelegen gebied bevindt, dan adviseren wij om ook een elektronisch alarmsysteem te integreren.

Waar kan ik mijn alarmsysteem op aansluiten?

De Optical Security Systems van Akraboot kunnen op zowel bestaande als op nieuwe alarminstallaties aangesloten worden. Tevens heeft Akraboot Netherlands een stand alone versie, die zelfstandig meldingen kan versturen naar gsm modules of PAC alarmcentrales.